top of page

Učím se být „tady a teď“

Přijal jsem pozvání do podcastu realitního marketéra Tomáše Tydlačky. Povídali jsme si o všem možném, ale hlavně o realitách.

  • Začínal jsem jako majitel restaurací, disco a herny. Proč jsem se před sedmnácti lety rozhodl profesi změnit a jak jsem se dostal k realitám?

  • Co mě na začátku motivovalo a táhlo k tomu, že jsem chtěl dělat obchodníka?

  • Jak jsme v roce 2006 prodávali pozemky bez fotek a katastrálních map? 😊


Od začátku své realitní kariéry se specializuji na prodej pozemků. Je to pro mě výzva. Nechci říct, že prodat byt nebo dům dokáže každý. Ale pokud chcete prodávat pozemky, musíte na začátku počítat s daleko větší časovou investicí pro studium územně plánovacích informací a práci s katastrálními mapami.


Sedmero rad pro začínající realitní makléře

Během rozhovoru v podcastu jsem dal dohromady několik rad pro začínající realitní makléře. Sám říkám, že se v oboru pohybuji teprve sedmnáct let, protože každý další obchodní případ mě učí něco nového. Přesto ze své praxe mohu pár rad začínajícím kolegům dát:

  1. Nebojte se zkoušet nové věci.

  2. Základem je myslet pozitivně. Pak se podaří skoro všechno – v práci i v soukromí.

  3. Nebojte se obracet na služebně „starší a zkušenější“ kolegy. Třeba na mě. Rád nováčkům v oboru pomáhám. Věřím, že to ve finále prospěje i realitnímu trhu. Navíc, taky jsem kdysi začínal a vím, že začátky jsou vždycky těžké.

  4. Vzdělávejte se a nebojte se novinek.

  5. 20 % realiťáků dělá 80 % obrat. Chcete být v těch dvaceti procentech? Univerzální rada na to není. Ale čím víc to chcete, tím víc pro to udělejte. Vaše úsilí se vám vrátí.

  6. Kombinujte online marketing s offline kanály. Zvlášť na menších městech se to vyplatí (hovořím z vlastní zkušenosti).

  7. Investujte do své práce a do nemovitostí, které prodáváte. Pracujte s home-stagingem, kvalitními realitními videy a fotografiemi, virtuálními prohlídkami, požívejte profi komunikační kanály i marketing. Proč? Vlastní investice do prodeje (byť třeba v řádu tisíců či menších desítek tisíc) realiťáky motivuje k vyššímu výkonu – rychlejšímu a výhodnějšímu prodeji. Navíc! Trh si o kvalitní práci makléře řekne a vy brzy získáte další příležitosti.


Co pomáhá v práci (i v soukromí) mně? Snažím si život užívat a poznat co nejvíc sám sebe. Někdy je to výzva, ale umět vypnout a být chvíli jen „tady a teď“ je hodně důležité. Člověk na sobě musí neustále pracovat…


Celý rozhovor najdete zde:



57 zobrazení0 komentářů
bottom of page