top of page

Revoluce ve virtuálních prohlídkách nemovitostí: Nová trojková kamera si poradí s exteriérem i interiérem, a to za každého počasí

Virtuální prohlídky a 3D scanování nemovitostí jdou dopředu rychlostí blesku. To, co bylo ještě před několika lety doménou jen specializovaných a drahých technologií, dnes s trochou nadsázky zvládne i nadupaný mobilní telefon. Otázkou ale je, jak rychle a v jaké kvalitě. A tak jsme do naší rodiny kamer pro 3D scanování pořídili špičku na trhu – Matterport Pro 3, abychom vyšli vstříc zvyšujícím se požadavkům na kvalitu scanování nemovitostí.


Prodáváte větší dům či byt se zahradou nebo terasou? Chcete zachytit atmosféru nemovitosti? Nová „trojková kamera“ si s výrobou virtuální prohlídky poradí hravěji než její předchůdce Matterport Pro 2. Dokáže totiž scanovat nejen interiér, ale i exteriér. A hlavně! Vyhovuje jí práce z jakéhokoli počasí – tedy i na sluníčku.



Hlavní přednosti kamery Matterport Pro 3 v kostce 

  • díky technologii LiDAR si poradí v podmínkách od slabého až po přímé sluneční světlo (zasvěcení vědí, že dvojková kamera si s přímým sluníčkem neporadí, vyhovuje jí podmračné počasí)

  • dokáže vytvořit virtuální prohlídku po domě i po zahradě – je ideální na větší prostory

  • vlastní 20Mpx snímač s 12prvkovým objektivem pokrývá ultraširoký úhel záběru, a vytváří tak přesné záběry s výrazně lepším obrazem

  • výrazně urychluje postprodukci – virtuální prohlídka je hotova daleko rychleji i díky pokročilé platformě v cloudu

  • scanování probíhá mnohem rychleji – až do vzdálenosti 100 metrů rychlostí <20 sekund na jeden záběr

  • umí vytvářet fotografie v rozlišení 4K ve videu

  • hravě nachystá půdorysy

  • pro architekty umí nachystat 3D modely, rozumí si s programy pro 3D scany

 

3D scan luxusních nemovitostí? S Matterport Pro 3 žádný problém

Přednosti nové trojkové kamery bych mohl popisovat dlouho. To ale neznamená, že jsme zanevřeli na naše dvě dvojkové kamery. I ty permanentně zpracovávají 3D scany nemovitostí. Využíváme je pro menší byty, pronájmy nebo nemovitosti, které neřeší exteriér. Naopak u luxusnějších domů nebo třeba velkých zahrad a fotbalových stadionů používáme Matterport Pro 3.


Potřebujete pomoci s 3D scanem své nemovitosti? Obraťte se na nás.

18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page