top of page

Bojíte se pronájmu? Pomůže vám Slušný nájemník

Spousta starostí a složitá, často i nepříjemná, komunikace s problematickými nájemníky. Tak přesně na to si stěžuje většina majitelů, kteří pronajímají svou nemovitost. Řada z nich svůj byt či dům proto raději nechá ležet prázdný. Řešení přináší společnost Slušný nájemník.


Máte-li nemovitost, ve které nikdo nebydlí či ji nevyužívá jinak, přicházíte o peníze. Velmi zjednodušeně řečeno. Mohli byste ji totiž pronajímat a získat každý měsíc pasivní příjem v podobě nájmu.


Protože je s tím ale spousta starostí, řada majitelů své nemovitosti nepronajímá. Nejčastěji mají obavy z:

  • nespolehlivého nájemníka, s nímž bude složitá komunikace, a kterého se poté jen tak nezbaví,

  • vybydlení případně jiného znehodnocení nemovitosti,

  • spousty právních a úředních povinností, které z pronájmu plynou.


Ideálním řešením může být společnost Slušný nájemník, která pomůže jako prostředník mezi majitelem a nájemníkem. Jak projekt funguje? Slušný nájemník poskytuje tři druhy služeb podle toho, co majitel nemovitosti potřebuje.


Klasický pronájem = najdeme vám nájemníka

Vlastníte nemovitost a nevíte, kde a jak sehnat nájemníka? Pomůžeme vám ho přes naší realitní kancelář najít. Podepíšete s ním klasickou nájemní smlouvu a veškeré vztahy si řešíte napřímo.


Pomoc se správou nemovitosti

Najít dobrého nájemníka – tím většinou starosti o nemovitost teprve začínají. Jako majitel musíte řešit také správu nemovitosti, správu energií a další domovní služby. Co kdyby vám někdo s těmito úkony pomohl? Postaral se o vyhledání vhodného nájemníka a následně pomohl i se správou nemovitosti? Tuto službu také nabízí společnost Slušný nájemník. Nájem chodí přímo majiteli nemovitosti, ale o správu se stará realitní kancelář.


Kompletní servis včetně správy nemovitosti = garantovaný nájem

Top of the top! Řada klientů oceňuje, když nemusí řešit vůbec nic. A když říkám nic, tak myslím pomoc se vším všudy. Jak to můžeme udělat? Společnost Slušný nájemník si od vás nemovitost pronajme sama. Tím klientovy starosti končí. Slušný nájemník se dále postará o vyhledání nájemníka a kompletní správu nemovitosti včetně veškeré komunikace s nájemníky. Klient dostává pravidelný garantovaný měsíční nájem, a to i v případě, že nemovitost zůstane prázdná. Po uplynutí nájemní smlouvy pak nemovitost majiteli předáváme ve stejném stavu, v jakém jsme si ji pronajali.


Zájem o pronájem bytů roste. Majitelé ocení pomoc

Slušný nájemník funguje ve Středních Čechách, v Praze, na Humpolecku, v Jihlavě i v Pelhřimově. S klasickým pronájmem se na nás obrací stále více klientů, což vyplývá i ze situace na trhu. Vysoké ceny nemovitostí a stěží dostupná hypotéka způsobují, že lidé nemají peníze na koupi vlastního, hledají proto pronájem.


Největší propad zájmu o pronájem bytu nastal loni v dubnu, kde vidíme dvouměsíční reakční dobu trhu na válku na Ukrajině. Navíc se projevil příliv vlny imigrantů, kteří potřebovali mít kde bydlet. Od té doby zájem o pronájem opět stoupá, na přelomu tohoto roku se dostal plus minus na svou loňskou úroveň, zvedl se o 4 %.


Vzhledem k vývoji cen nemovitostí se řada majitelů bytů rozhodla v loňském roce svou nemovitost neprodávat, ale nabídnout ji k pronájmu. Nechtěli totiž prodávat pod cenou. Až 18 % nabídek bytů k pronájmu tak ke konci roku 2022 zmizela z inzerce během prvních dvou týdnů. Průměrná doba inzerce se meziročně mírně zkrátila z 36 dnů na 33. Více se o aktuální situaci na české realitním trhu dočtete ZDE.


Společnost Slušný nájemník nejvíce využívají zkušenější majitelé. Zpravidla už mají za sebou například pět pronájmů, kdy se do toho pustili sami. Jsou unavení ze starostí, které s sebou pronájem na „vlastní triko“ přináší a chtějí pomoci. Unavuje je komunikace s nájemníky, kteří řeší drobné opravy v nemovitosti nebo pozdní platby nájemného. Najednou mají spolehlivého partnera, který jim odstíní veškerou komunikaci s nájemníky, vše za ně zařídí a pošle vždy nájemné dle dohody.


Zdaleka se nejedná jen o majitele luxusních nemovitostí či větších projektů. Slušný nájemník pomáhá i majitelům malých bytů. Zajímá vás, jak může Slušný nájemník pomoci vám? Kontaktujte mě.

57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page